Γνωρίζουμε τον Άγγελο από τη Lagadas Farm!

Ο Άγγελος μας περιγράφει πως από την ενασχόλησή του με τη μαγειρική και τις δοκιμές σε νέες γεύσεις στην κουζίνα της μητέρας του, δημιούργησε μία μονάδα που βασίζεται 100% στη χειροποίητη παραγωγή των προϊόντων της! Ας τον γνωρίσουμε….

 

Πες μας λίγα λόγια για εσένα; Πώς ξεκίνησες; Πώς σου ήρθε η ιδέα να ασχοληθείς με το τρόφιμο;
Η ενασχόληση μου με το τρόφιμο ξεκίνησε το 2010. Από μικρός μου άρεσαν οι δοκιμές πάνω σε νέες γεύσεις στη μαγειρική. Συνδύαζα στην κουζίνα της μητέρας μου διάφορα υλικά, με στόχο να φτιάξω νέες γεύσεις. Κάποια στιγμή ήθελα να αναπτύξω αυτό το ενδιαφέρον μου σε επαγγελματικό επίπεδο. Έτσι πριν 12 περίπου χρόνια επένδυσα όλες τις οικονομίες μου σε ένα αγροτεμάχιο στην περιοχή του Λαγκαδά, που είναι από τις πιο εύπορες στη Β. Ελλάδα και φημίζεται για τα λαχανικά της, με σκοπό να δημιουργήσω μία κάθετη μονάδα καλλιέργειας και μεταποίησης λαχανικών.

 

Πες μας λίγα λόγια για το brand. Τι πρεσβεύει; Με τι σκοπό το δημιούργησες;
Έτσι δημιουργήθηκε με τα χρόνια η LAGADAS FARM. Αποφάσισα να δώσω αυτό το όνομα στην εταιρία για να τονίσω τον τόπο παραγωγής των εδεσμάτων και το ότι οι πρώτες ύλες προέρχονται από τα κτήματά μας.

 

Πώς ξεκίνησες; Τι δυσκολίες αντιμετώπισες;
Το ξεκίνημα ήταν φυσικά δύσκολο. Πολλή μελέτη, πολλές δοκιμές, πολλά διαφορετικά περίπλοκα προϊόντα. Και συνάμα το μεγάλο στοίχημα από τη μία μεριά να μπορέσεις, μη έχοντας τον ανάλογο όγκο πωλήσεων, να ανταπεξέλθεις στα κόστη μίας παραγωγικής μονάδας και από την άλλη να προσπαθείς να διεισδύσεις στη συγκεκριμένη αγορά, όπου κυριαρχούν εδώ και πολλά χρόνια βιομηχανοποιημένα αντίστοιχα προϊόντα.


Μίλησέ μας για τα προϊόντα σου. Τι τα κάνει διαφορετικά;
Το στοίχημα κερδήθηκε με την ποιότητα! Τα προϊόντα έκαναν την διαφορά. Από την πρώτη στιγμή, από το πρώτο προϊόν βασιστήκαμε στην ποιότητα. Ποιότητα στις πρώτες ύλες και στην διαδικασία παραγωγής. Ήταν συνειδητή επιλογή να μην χρησιμοποιούμε μηχανήματα, να είναι χειροποίητη όλη η διαδικασία παραγωγής. Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει μακρόχρονα αυτούς τους δυο παράγοντες. Κανένα marketing, καμία διαφήμιση, καμία τιμή.

 

Πες μας για τις πρώτες ύλες;
Και την μεγάλη διαφορά την κάνουν οι πρώτες ύλες! Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο διαλέξαμε να δημιουργήσουμε την μονάδα στην περιοχή του Λαγκαδά, γι’ αυτόν το λόγο ότι υλικό χρησιμοποιούμε και δεν το καλλιεργούμε οι ίδιοι, το επιλέγουμε μέσα από πολύ έρευνα, πολλές γευστικές δοκιμές και με μοναδικό γνώμονα την ποιότητά του.


Υπάρχουν κάποια προϊόντα σου που ξεχωρίζεις;
Όλα τα προϊόντα μας είναι ξεχωριστά. Οι γεμιστές πιπεριές με τυρί, τα γεμιστά μας τουρσιά, το ξινολάχανο. Προσωπικά τα αγαπημένα μου δυο προϊόντα, τα δύο παιδιά μου παραγωγικά, όπως συνηθίζω να τα λέω, είναι τα Bread & Butter Pickles και το Piccalilli. Δύο βραβευμένα προϊόντα, που δημιουργήθηκαν μέσα από πολλούς μήνες μελέτης και δοκιμών και που εκπλήσσουν με τη μοναδική τους γεύση.

  Οι Έλληνες παραγωγοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα στην κρίση;
Πιστεύω ότι η μοναδική οδός να βγει η χώρα μας από την κρίση είναι η παραγωγή. Η χώρα μας παράγει εξαιρετικές πρώτες ύλες που στα χέρια των Ελλήνων παραγωγών οι οποίοι διακρίνονται για το μεράκι τους, μπορούν να γίνουν φανταστικά προϊόντα, να αποκτήσουν τρομερή υπεραξία, να εξαχθούν και να φέρουν στη χώρα μας τα οικονομικά οφέλη.


Γιατί επέλεξες να συμμετάσχεις και να υποστηρίξεις την Κίνηση Wise Greece;
H δημιουργία της Wise Greece ήταν μια φανταστική και αξιέπαινη ιδέα! Πιστεύω ότι όλοι οι Έλληνες παραγωγοί και καταναλωτές έχουν χρέος να την στηρίξουν, δίνοντας της την δύναμη να εδραιωθεί και να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.