Γνωρίζουμε τον Λεωνίδα από τα Βιολογικά Κτήματα Καραγεώργου

Ο Λεωνίδας μας εξηγεί με ποιόν τρόπο την αγάπη και το μεράκι του για το αμπέλι τα έκανε κρασί υψηλής ποιότητας!

Πες μας για σένα πώς ξεκίνησες; Πώς σου ήρθε η ιδέα να ασχοληθείς με το κρασί;

Η οικογένεια μου ήταν αγρότες καλλιεργητές καπνών και ελιών .Ο δρόμος για τα κτήματά μας πέρναγε μέσα από μικρά αμπέλια ,τα τελευταία που είχε αφήσει η σχεδόν μονοκαλλιέργεια του καπνού. Πολύ μικρός συμμετείχα στους πρώτους τρύγους με μια απροσδιόριστη χαρά. Η εικόνα και τα αρώματα από το υπόγειο του Μπάρμπα Γιάννη που αγοράζαμε κρασί έμειναν στη μνήμη μου. Όταν ο άνθρωπος οραματίζεται το μέλλον σκαλίζει τις μνήμες του για να μπορέσει να το συνθέσει.. Το 1990 όταν τα καπνά με τα πολλά φάρμακα και λιπάσματα τελειώνουν φυτεύουμε το πρώτο μας αμπέλι αποφασίζουμε να εντάξουμε όλα τα Κτήματα μας στη Βιολογική Γεωργία με την πιστοποίηση της ΔΗΩ.

 

Λίγα λόγια για το brand. Τι πρεσβεύει; Με τι σκοπό το δημιούργησες;

Η αγάπη για τη ζωή και τη γη μετέτρεψε τα κτήματα μας σε Βιολογικά. Το μεράκι για το φίνο κρασί δημιουργεί τον Ταξιδευτή που με τα αρώματα του μας ταξιδεύει ευχάριστα. Η αγάπη και η βιολογική φροντίδα της γης μας, ευελπιστούμε να καθρεπτίζονται μέσα στα προϊόντα μας.

 

Πώς ξεκίνησες; Τι δυσκολίες συνάντησες;

Στην περιοχή μας όταν αρχίσαμε δεν υπήρχαν πια αμπέλια και κατά συνέπεια δεν υπήρχε και γνώση. Τα πρώτα χρόνια τα πέρασα με βιβλία, επισκέψεις σε άλλες οινοπαραγωγικές περιοχές και γνωριμίες με οινοπαραγωγούς. Στην οινοποίηση είχα την τύχη να συνεργαστώ με τον έμπειρο οινολόγο Φάνη Ντασιώτη. Με ελάχιστο μηχανολογικό εξοπλισμό δημιουργήσαμε τα πρώτα κρασιά μας που έγιναν αποδεκτά στην τοπική κοινωνία. Αυτό μας έδωσε χαρά και δύναμη για συνέχεια.

Μίλησέ μας για τα προϊόντα. Τι τα κάνουν διαφορετικά;

Στόχος μας είναι τα προϊόντα μας να αναδείξουν τη διαφορετικότητα του τόπου μας ,με το δροσερό αεράκι που τα συντροφεύει όλη μέρα και τη νυχτερινή ηρεμία της κοιλάδας του Αστακού. Σε αυτή την εύφορη γη με τη βιολογική πρώτη ύλη δημιουργήσαμε τον Ταξιδευτή Μαλαγουζιά έντονα αρωματικό λευκό ξηρό οίνο με πλούσια φρουτώδη γεύση και τον Ταξιδευτή πολυποίκιλο ροζέ ξηρό οίνο.

 

Πες μας για τις πρώτες ύλες.

Σήμερα τα αμπέλια μας καλύπτουν 65 στρέμματα με κυρίαρχη ποικιλία την γηγενή Μαλαγουζιά και συνοδοιπόρους τη Μαλβάζια αρωμάτικα το Ασύρτικο το Λημνιό. Η οινοποίηση γίνεται αποκλειστικά από δικά μας σταφύλια στο πλήρως πλέον εξοπλισμένο οινοποιείο -εμφιαλωτήριο μας ,που βρίσκεται δίπλα στα αμπέλια μας. Έτσι η πρώτη ύλη έρχεται για επεξεργασία δροσερή χωρίς να ταλαιπωρείται .

 

Υπάρχουν προϊόντα που ξεχωρίζεις;

Κάθε νέα σοδειά είναι για εμάς ξεχωριστή παρότι γευστικά ακολουθεί την προηγούμενη.

 

Δώσε μας κάποιες προτάσεις για τα προϊόντα.

Το φίνο κρασί δεν μας Ταξιδεύει με τα αρώματα του μόνο μέσα σε ένα ποτήρι. Μπορεί ακόμα να απογειώσει ένα γεύμα ακολουθώντας παραδοσιακές και μη συνταγές.

Οι Έλληνες παραγωγοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα στην κρίση;

Οι ικανοί στα δύσκολα ξεχωρίζουν. Οι Έλληνες παραγωγοί είναι ικανοί ,χρησιμοποιώντας το σπιρτόζικο πνεύμα τους και αφομοιώνοντας τη διεθνή τεχνογνωσία μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε τοπικό αλλα και διεθνές επίπεδο.

 

Γιατί επέλεξες να υποστηρίξεις την WISE GREEGE;

Πιστεύω ότι η υποστήριξη της κίνησης WISE GREECE δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι επιλογή, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ.