Γνωρίζουμε τον Μιλτιάδη από την Apicure

Ο Μιλτιάδης μας περιγράφει πως μία απογευματινή βόλτα για άσκηση στο βουνό και μετέπειτα ένα σοβαρό έγκαυμα, αποτέλεσαν την αφορμή για την ενασχόληση με το τρόφιμο και στη συνέχεια με τα καλλυντικά! Ας τον γνωρίσουμε…


Πες μας λίγα λόγια για εσένα; Πώς ξεκίνησες; Πώς σου ήρθε η ιδέα να ασχοληθείς με το τρόφιμο;
Η αρχή με την παραγωγή μελιού έγινε με το πρώτο μελίσσι που συλλέχθηκε από την κουφάλα ενός καστανόδεντρου κατά τη διάρκεια της απογευματινής μου άσκησης στο βουνό. Μετά από 2-3 χρόνια είχε ένα ατύχημα με ένα πολύ σοβαρό έγκαυμα σε όλο το πρόσωπο ένα μέλος της οικογένειας μας και οι γιατροί είπαν πως θα αφήσει σημάδια σε όλο το πρόσωπο. Ακολουθώντας την συμβουλής μιας γιαγιάς, με την χρήση της κεραλοιφή δεν έμεινε το παραμικρό σημάδι. Αυτό αποτέλεσε την αρχή για την ενασχόληση με τα καλλυντικά και κάπως έτσι η αγάπη μας για τη μέλισσα συνδυάστηκε με ότι μας έδινε η φύση και αρχίσαμε να παράγουμε τις πρώτες μας κρέμες.

 

Πες μας λίγα λόγια για το brand. Τι πρεσβεύει; Με τι σκοπό το δημιούργησες;
Από την στιγμή που ξεκινήσαμε να ασχολούμαστε με τις μέλισσες, πριν καν βγάλουμε το πρώτο μας μέλι, συλλέξαμε πρόπολη γνωρίζοντας τις θεραπευτικές ιδιότητες που έχει. Στη συνέχεια εκτός του ανθόμελο αρχίσαμε να παράγουμε μέλι κουμαριάς το οποίο ρίχνει τη χοληστερίνη,  μέλι πολυκόμπου που ανεβάζει το σίδηρο και μέλι καστανιάς το οποίο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Στην πορεία οι πρώτες κεραλοιφές που παράξαμε είχανε όλες θεραπευτικό χαρακτήρα. Στην ίδια φιλοσοφία όλα τα προϊόντα είχαν αρχικά θεραπευτικό σκοπό, ήταν και συνεχίζουν να είναι 100% φυσικά έχοντας πάντα γνώμονα τον σεβασμό τόσο προς τη φύση όσο και προς τον άνθρωπο.

Πώς ξεκίνησες; Τι δυσκολίες αντιμετώπισες;
Ως νέος επιχειρηματίας στην Ελλάδα αντιμετώπισα αρκετές δυσκολίες στην αρχή αλλά σημαντικότερη όλων ήταν η αναγνωρισιμότητα και το χτίσιμο του brand μιας και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Ωστόσο η ποιότητα των προϊόντων μας η οποία είναι η βασική μας αρχή άρχισε να αναγνωρίζετε από το Ελληνικό κοινό ταχύτερα απ’ ότι περιμέναμε και η πορεία της επιχείρησης  φαίνεται να είναι πολλά υποσχόμενη!

 

Μίλησέ μας για τα προϊόντα σου. Τι τα κάνει διαφορετικά;
Θεωρώ πως το σημαντικότερο χαρακτηριστικό είναι η αγνότητα των προϊόντων. Τόσο στο μέλι που η παραγωγική διαδικασία γίνεται με απόλυτα φυσικό τρόπο χωρίς τη χρήση φαρμάκων και οποιαδήποτε επεξεργασία, όσο και στις κρέμες μας . Όπως έλεγε ο σοφός λαός «αν δεν μπορείς να το φας μην το βάζεις στο πρόσωπό σου».  Την ίδια φιλοσοφία ακολουθούμε μέχρι και σήμερα και τα προϊόντα μας έχουν την ποιότητα και την αγνότητα της πρώτης κεραλοιφή που έγινε στην κουζίνα της μαμάς με κερί από δικά μας μελίσσια, δικό μας ελαιόλαδο και δικό μας μέλι.

Πες μας για τις πρώτες ύλες;
Οι πρώτες ύλες που αφορούν τα εκχυλίσματα βοτάνων και τα παράγωγα της μέλισσας αρχικά συλλέγονταν από πολύ μεγάλα υψόμετρα στα Πιέρια Όρη μακριά από ρύπους, καυσαέρια και οποιασδήποτε μορφής μόλυνση σε μέρη που πηγαίναμε να βγάλουμε διάφορες ποικιλίες μελιού όπως μέλι βελανιδιάς. Τα βότανα που συλλέγαμε τα κάναμε εκχυλίσματα και τα προσθέσαμε στις κρέμες για να προσδώσουμε διάφορες ιδιότητες. Έτσι βγάλαμε τις πρώτες μας θεραπευτικές κρέμες. Πολύ γρήγορα άρχισε η ζήτηση από καταστήματα. Έπρεπε λοιπόν να έχουμε πιστοποιημένες πρώτες ύλες και έτσι έγινε προσεκτική επιλογή συνεργατών ώστε να μπορούμε να έχουμε την ποιότητα και τα αποτελέσματα που θέλουμε.

 

Υπάρχουν κάποια προϊόντα σου που ξεχωρίζεις;
Τα προϊόντα που παράγουμε υπάγονται σε δύο κατηγορίες, τα τρόφιμα και τα καλλυντικά. Αυτά που ξεχωρίζω από τα τρόφιμα είναι το μέλι τεσσάρων εποχών που θυμίζει όπως λένε και οι καταναλωτές «τα παλιά μέλια» και η πρόπολη για τις αμέτρητες ευεργετικές της ιδιότητες η οποία αποτελεί και βασικό συστατικό όλων των καλλυντικών μας.

Από τα καλλυντικά τι να πρωτοεπιλέξω; Την κρέμα μαύρο κύμινο που έχει βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο να ανακουφιστεί από την ψωρίαση και άλλα δερματικά; Την 24η ενυδατική με λευκαντικές ιδιότητες που μας παίρνουν τηλέφωνο και μας ευχαριστούν που φύγανε πανάδας ετών που δεν έφευγαν ούτε με laser; Το σαπούνι πρόπολης που κάνει τον πιο βαθύ καθαρισμό και είναι κατάλληλο ακόμη για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες; Η το serum narcissus που με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας «δρα ενάντια στο χρόνο», ανανεώνοντας καθημερινά τα κύτταρα της επιδερμίδας με 100% φυσικό τρόπο; Όλα είναι μοναδικά και δεν θα μπορούσα με τίποτα να ξεχωρίσω μόνο ένα.

Δώσε μας μερικές προτάσεις για τα προϊόντα σου (τρόποι χρήσης εκτός από τα κλασικά, συμβουλές ή συνταγές κ.α.)
Ρουτίνα καθημερινής Περιποίησης Προσώπου.

Βήμα 1ο:Σαπούνι Γύρης:
Τα θεμέλια για μια υγιή επιδερμίδα είναι ο σωστός καθαρισμός.
Κάθε βράδυ σαπουνίζετε το πρόσωπό σας με το Σαπούνι Γύρης. Επιπλέον, αν το αφήσετε να στεγνώσει για 3-5 λεπτά, δημιουργείται μια Αποτελεσματική Μάσκα Προσώπου.
Στη συνέχεια καθαρίζετε με χλιαρό νερό.

Βήμα 2ο: Συμπυκνωμένος ορός Narcissus:
Εφαρμόζετε 2-3 σταγόνες πρωί βράδυ 5-10 λεπτά πριν την ενυδατική

Βήμα 3ο – ΠρωίΛάδι Σύσφιξης Προσώπου και Σώματος Skin First:
Κάθε πρωί αφού βάλετε το σέρουμ και απορροφηθεί αρκούν 1-2 ψεκάσματα για όλο το πρόσωπο ώστε να είστε ενυδατωμένοι όλη μέρα.

Βήμα 3ο – Βράδυ: Κεραλοιφή 24ης Ενυδάτωσης:
Κάθε βράδυ μετά τον καθαρισμό και την εφαρμογή του ορού Narcissus εφαρμόζετε την Kεραλοιφή 24ης Ενυδάτωσης.

Οι Έλληνες παραγωγοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα στην κρίση;
Θεωρώ πως ο πρωτογενής τομέας είναι το θεμέλιο για την οικονομία της χώρας μας όμως για να γίνει η διαφορά θα πρέπει το κράτος να είναι σύμμαχος και όχι εμπόδιο στην εξέλιξη μιας επιχείρησης.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι είμαστε από τις πρώτες χώρες στην ΕΕ σε παραγωγή μελιού με την καλύτερη ποιότητα λόγω τεράστιας ποικιλίας φυτών ενώ σε ποσότητα εξαγωγών είμαστε από τους τελευταίους.


Γιατί επέλεξες να συμμετάσχεις και να υποστηρίξεις την Κίνηση Wise Greece;
Η συμμετοχή μου ελπίζω να ενδυναμώσει το αξιοθαύμαστο κοινωνικό έργο που έχει αναλάβει η Wise Greece η οποία ταυτόχρονα στηρίζει τους Έλληνες παραγωγούς και συνεισφέρει έμπρακτα στην ελληνική επιχειρηματικότητα.