Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Οικογένειας

Η Διεθνής Ημέρα της Οικογένειας καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου. Ο ετήσιος αυτός εορτασμός αντανακλά τη σπουδαιότητα που αποδίδει η διεθνής κοινότητα στην οικογένεια ως βασικό κύτταρο της κοινωνίας.

Η συμβολή της Wise Greece
Ο κοινωνικός σκοπός της Wise Greece είναι διπλός: από τη μία πλευρά βοηθά με πρακτικό τρόπο τους Έλληνες παραγωγούς με μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και τους υποστηρίζει να αναπτυχθούν, να προωθήσουν και να εξάγουν τα προϊόντα τους και να μένουν δεμένες οι οικογένειες στον τόπο που μεγάλωσαν, εφόσον το επιθυμούν. Από την άλλη πλευρά προσφέρει διαρκώς τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας σε Κοινωνικά Παντοπωλεία, Συσσίτια, Δομές Φιλοξενίας και Ορφανοτροφεία που τα έχουν μεγάλη ανάγκη. Με τις δωρεές βασικών τροφίμων, η Wise Greece βοηθά τις οικογένειες να ζουν με αξιοπρέπεια και να έχουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά, γεγονός που θα έπρεπε να θεωρείται αδιαπραγμάτευτο.

Επιπλέον, η Wise Greece υποστηρίζει και Ορφανοτροφεία δίνοντας συνεχώς τρόφιμα για να μην αισθανθούν ποτέ τα παιδιά ότι τους λείπει κάτι, αλλά και για να καταφέρουν να μεγαλώσουν καταναλώνοντας τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας, που αποτελούν σημαντικό σύμμαχο για την υγεία τους. Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε πως πολλά παιδιά που διαμένουν σε Στέγες Ανηλίκων, τα Σαββατοκύριακα επισκέπτονται τις οικογένειές τους, οι οποίες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα υποστηρίζουν σε καθημερινή βάση. Σε αυτές τις οικογένειες συχνά δίνονται και τρόφιμα, μέσω των Ιδρυμάτων, από τις δωρεές που πραγματοποιούμε, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να περάσουν ποιοτικό χρόνο τα παιδιά με τους γονείς τους.

Στέλνουμε τρόφιμα και αγάπη!
Τον τελευταίο μήνα καταφέραμε να προσφέρουμε 14 τόνους τρόφιμα σε 10 Ιδρύματα σε 5 πόλεις της Ελλάδας, όπως το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, το Ορφανοτροφείο Βόλου , το Ίδρυμα Χατζηκώνστα, το Κοινωνικό Παντοπωλείο Καλαμαριάς, στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου και πολλά ακόμη.
Όσπρια, ζυμαρικά, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μαρμελάδες, άλευρα, σάλτσες κ.α. προϊόντα έφτασαν στους ωφελούμενους των Ιδρυμάτων, ενώ αρκετές από τις δωρεές τις υποστήριξαν οι συνεργαζόμενες εταιρείες, όπως η Shell και το e-fresh.gr που υποστήριξαν το πρόγραμμα «0,01€ κάνει τη διαφορά», καθώς και η Convert Group και η Indeavor που υποστήριξαν το πρόγραμμα Hope Boxes.