10 Ερωτήσεις στον Ανανία από τη Sparta Goods

Ας γνωρίσουμε την Sparta Goods από τη Σπάρτη με αγάπη! Τα προϊόντα του Ανανία δημιουργούνται με βάση τις παραδοσιακές οικογενειακές συνταγές, που φυλάσσονται σαν καλά κρυμμένα μυστικά από το 1930…

 

Πες μας λίγα λόγια για εσένα; Πώς ξεκίνησες; Πώς σου ήρθε η ιδέα να ασχοληθείς με το τρόφιμο;
“Είναι ευλογημένη ετούτη η γη” συνήθιζε να λέει ο προπάππους της οικογένειας Καραχανίδη, Ανανίας Καραχανίδης, μιλώντας για την πλούσια και εύφορη λακωνική γη, όταν το 1930 ερχόμενος στην Ελλάδα από τον Καύκασο, κατέφθασε εκεί και ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία το εμπόριο ελαιόλαδου. Σήμερα, 100 σχεδόν χρόνια μετά, η οικογένεια Καραχανίδη συνεχίζει επάξια τη λαμπρή εμπορική του διαδρομή, μιλώντας πάντοτε με ευγνωμοσύνη για τη ιερή γη της Σπαρτης, αναγνωρίζοντας τη μοναδική της αξία, μέσα από μια αμφίδρομη σχέση στοργής και φροντίδας. Την ίδια σχέση φροντίδας, την οποία η 4η γενιά της οικογένειας Καραχανίδη, συνεχίζει επάξια μέσα από τη νέα εταιρεία Sparta Goods.
Έχοντας πολυετή εμπειρία στον τομέα των τροφίμων, η οικογένεια Καραχανίδη, διάσημη σε όλο τον κόσμο για την άριστη ποιότητα ποιότητα των προϊόντων της, αλλά και για την απόλυτη ικανοποίηση που προσφέρει στις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού, δημιουργεί την εταιρεία Sparta Goods, προωθώντας στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, βρώσιμες ελιές και προϊόντα ελαιόλαδου, καλλυντικά με βάση το Ελαιόλαδο και μέλι με υπερτροφές…

kritamoΠες μας λίγα λόγια για το brand. Τι πρεσβεύει; Με τι σκοπό το δημιούργησες;
Η εταιρεία έχει 2 brand το Eolia που χωρίζεται σε Eolia Food & Eolia cosmetics, που επιλέχθηκε γιατί παραπέμπει στο ιερό δέντρο της ελιάς και το ελαιόλαδο. Το 2ο brand είναι το threpsis superfood που επιλέχθηκε ειδικά για τα προιόντα υπερτροφών που έχουμε, καθώς όπως λέει και η λέξη μας θρέφουν και μας δίνουν την απαραίτητη θρέψη, για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας και να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας.

Πώς ξεκίνησες; Τι δυσκολίες αντιμετώπισες;
Δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερες δυσκολίες, γιατί είμαστε οικογενειακή επιχείρηση και αντιμετωπίζουμε τα πράγματα πιο δημιουργικά.

 

Μίλησέ μας για τα προϊόντα σου. Τι τα κάνει διαφορετικά;
Τα βασικά χαρακτηριστικά των προϊόντων μας είναι η ποιότητα, οι εξαιρετικές πρώτες ύλες και ο σεβασμός στην παράδοση. Έχουμε σαν εταιρεία μια αρχή να δημιουργούμε προϊόντα, τα οποία είναι ποιοτικά και γευστικά, ενώ δεν περιέχουν τίποτα που δεν θα χρησιμοποιούσαμε οι ίδιοι!

 

Πες μας για τις πρώτες ύλες και τις συνταγές σου;
Σσσσ! Οι συνταγές είναι μυστικές και βρίσκονται στο χρηματοκιβώτιο της οικογένειας από το 1930 μέχρι και σήμερα. Φυσικές, απλές, αλλά και σύνθετες, με εξαιρετικές πρώτες ύλες και σεβασμό, μας δίνουν τα υπέροχα προϊόντα που όλοι πρέπει να δοκιμάσουν.

sparta goods- wise greece

Υπάρχουν κάποια προϊόντα σου που ξεχωρίζεις;
Όλα μας τα προϊόντα είναι εξαιρετικά και είναι δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιο. Μπορώ να σας πω ότι το Threpsis superfood είναι καινοτόμο, δεν υπάρχει όμοιό του στην αγορά και είναι ένα προϊόν καινούργιο που εισάγαμε στη παγκόσμια αγορά και ο κόσμος ανταποκρίνεται πολύ θετικά. Πρόκειται για ένα προϊόν που περιέχει Ελληνικό μέλι, goji berries, Ιπποφαές, κανέλα Κεϋλάνης και Μαστίχα Χίου σε ένα ενιαίο άλειμμα υπερτροφών, που εκτός από εξαιρετικά οφέλη για τον οργανισμό μας, έχει και υπέροχη γεύση γι΄αυτό και το ονομάζουμε «Η ωφέλιμη απόλαυση».
Η σειρά με τα καλλυντικά μας επίσης είναι αγνή χωρίς καθόλου χημικά, βασισμένη στο ελαιόλαδο, το βαλσαμέλαιο και το κερί μέλισσας. Τέλος, το παστέλι με threpsis είναι πραγματικά ξεχωριστό, μιας και πρόσφατα βραβεύτηκε με το ανώτερο Βραβείο Γεύσης Great Taste Award. 

Δώσε μας μερικές προτάσεις για τα προϊόντα σου (γευστικοί συνδυασμοί, τρόποι χρήσης, συμβουλές κ.α.)
Χρησιμοποιήστε το Threpsis Superfood όπου χρησιμοποιείτε ζάχαρη και γλυκαντικά, στον καφέ σας, το πρωινό μέχρι και τα γλυκά σας! Μπορείτε επίσης να μαρινάρετε κρέας με το Threpsis Superfood! Δοκιμάστε τις ελιές με σκόρδο και σέλινο και με σκόρδο και μπούκοβο σαν έναν εκπληκτικό μεζέ…

threpsis

Οι Έλληνες παραγωγοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα στην κρίση;
Αν και η αλήθεια είναι ότι το κράτος μας δεν βοηθάει με τίποτα τα παιδιά της,  εγώ πιστεύω ότι αν ένας Έλληνας θέλει πάντα μπορεί! Η παραγωγή και μόνο μπορεί να μας σώσει…

Τι δυσκολίες αντιμετωπίζει ο Έλληνας παραγωγός σήμερα;
Γραφειοκρατία, υψηλό ΦΠΑ, υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, δυσκολία χρηματοδοτήσεων και έλλειψη δυνατότητας κίνησης λόγω capital control…

Γιατί επέλεξες να συμμετάσχεις και να υποστηρίξεις την Κίνηση Wise Greece; 
Σαν νοοτροπία έχουμε την προσφορά, ψάχνοντας λοιπόν κάποια κίνηση που θα μας βοηθάει στο να προσφέρουμε, ανακάλυψα την απίστευτη οικογένεια της Wise Greece και βρήκαμε τόσα πολλά κοινά! Επιτέλους πολλοί παραγωγοί ενωθήκαμε για έναν κοινό σκοπό και η Wise Greece ήταν ο συνδετικός κρίκος και η κινητήρια δύναμη για τον καλό σκοπό. Ξέρετε, είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουμε να καταλάβουμε όλοι ότι οι συνάνθρωποί μας που πεινάνε, μπορούν με ελάχιστο κόπο ή και καθόλου από εμάς να έχουν ένα καλύτερο τρόπο ζωής. Ο μόνος τρόπος να επιβιώσουμε είναι να είμαστε όλοι ενωμένοι.