Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε το πρόγραμμα SDGs Coffee Breaks

Η Wise Greece έχει σχεδιάσει και εφαρμόζει το πρόγραμμα SDGs Coffee Breaks, με την υποστήριξη μεγάλων εταιρειών. Στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., η αύξηση της αναγνωρισιμότητάς τους στην Ελλάδα και η έμπνευση των συμμετεχόντων, καθώς όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε στην επίτευξή τους!

Τα πρώτα SDGs Coffee Breaks
Τους τελευταίους δύο μήνες έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 11 “SDGs Coffee Breaks” σε 4 διαφορετικές εταιρείες. Κάθε “SDGs Coffee Break” είναι virtual και αναφέρεται σε διαφορετικό Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης. Ενδεικτικά, έχουμε παρουσιάσει το Στόχο Ν.8 για την Αξιοπρεπή Εργασία και Οικονομική Ανάπτυξη, το Στόχο Ν.3 για την Καλή Υγεία και Ευημερία, το Στόχο Ν.5 για την Ισότητα των Φύλων και πολλούς ακόμη. Κάθε φορά, ένας  διαφορετικός εργαζόμενος από την εκάστοτε Εταιρεία, γίνεται SDGs Ambassador και παρουσιάζει τον Στόχο, ώστε αφενός να γνωρίσουμε τα βασικά προβλήματα στην Ελλάδα και στον κόσμο που πρέπει να επιλυθούν, αφετέρου να ανακαλύψουμε πρακτικές συμβουλές για το τι μπορούμε να αλλάξουμε όλοι στην καθημερινότητά μας, για την επίτευξη του εκάστοτε Στόχου.

Οι καλεσμένοι ομιλητές
Ένας ομιλητής/ομιλήτρια, που μας εμπνέει με τη δράση του/της σχετικά με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, αναλαμβάνει τη σκυτάλη, για να μιλήσει για τη δική του/της διαδρομή! Κοινωνικοί Επιχειρηματίες, Ιδρυτές ΜΚΟ, Στελέχη Επιχειρήσεων κ.α. έχουν ήδη μοιραστεί τις ιστορίες τους στα πρώτα “SDGs Coffee Breaks” που έχουμε οργανώσει, προσφέροντας έμπνευση και τροφή για σκέψη στους συμμετέχοντες.

Τα αποτελέσματα
Τα πρώτα SDGs Coffee Breaks”, είχαν ιδιαίτερα θερμή αποδοχή, καθώς είχαμε περισσότερες από 1.900 συμμετοχές! Οι εργαζόμενοι των Εταιρειών που εφαρμόζουν το πρόγραμμα “SDGs Coffee Breaks” συμμετείχαν ενεργά στην συζήτηση, επέστρεψαν με νέες ιδέες για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και ανακάλυψαν ότι μόλις ένα μισάωρο “SDGs Coffee Break” μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο έβλεπαν τη βιωσιμότητα μέχρι σήμερα!